Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

«Διάγραψε το χρέος της Ελλάδας» καλεί τη Μέρκελ ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ!

Σύμμαχο στο πρόσωπο του πρώην καγκελαρίου της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, βρίσκουν οι χώρες του νότου που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο 94χρονος Σμιτ, εξαπέλυσε μέσω συνέντευξής του στους New York Times, επίθεση κατά της Άνγκελα Μέρκελ, την οποία κάλεσε να αλλάξει πολιτική.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στον κόσμο. Οι δείκτες μας είναι καλύτεροι και από αυτούς της Κίνας. Αυτό το τεράστιο πλεόνασμα φέρνει ένα είδος ηθικής αναγκαιότητας. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να διαγραφεί, να της δώσουμε περισσότερο χρόνο για να επανέλθει. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για την Ισπανία», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην Καγκελάριος, ο οποίος στη συνέχεια επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ της Μέρκελ λέγοντας: «Μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και αυτό σημαίνει πως έζησε σε ένα περιβάλλον που αναζητούσε την ελευθερία (στο όνομα της Αμερικής) και όχι την Ευρώπη. Το ίδιο συνέβαινε με τους Πολωνούς και τους Τσέχους. Η Μέρκελ αγαπάει περισσότερο την Αμερική από την Ευρώπη».

Για τον Σμιτ αυτό το ιδιαίτερο πολιτικό περιβάλλον, διαμόρφωσε αναλόγως και την οπτική γωνία που βλέπει, η Μέρκελ, τα πράγματα στην Ευρώπη «δεν έχει την Ε.Ε. Στην καρδιά της. Με το ορθολογικό μυαλό της, καταλαβαίνει τη σημασία της αλλά δεν λειτουργεί με αίσθημα αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, σταθερότητα και προσφορά βοήθειας. Η Γερμανία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη».
 
ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου