Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Νόμος της έλξης (debate με Αβραάμ-Χικς)

Περιγραφή
 Το θέμα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης που θα δείτε σε αυτό το βίντεο είναι ο "Νόμος της Έλξης" - κατά πόσο δηλαδή είμαστε υπεύθυνοι για το τι συμβαίνει στη ζωή μας και το έλκουμε εμείς οι ίδιοι σε αυτήν, ασυνείδητα. Αν εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε ασυνείδητα την πραγματικότητά μας, τότε ο δρόμος για μια πιο ευτυχισμένη ζωή περνά μέσα από την αυτογνωσία.
Αντίθετα, αν η δυστυχία μας πηγάζει από τις εξωτερικές καταστάσεις, τότε ο δρόμος για την ευτυχία φαίνεται να περνά μέσα από την κατανόηση των εξωτερικών παραγόντων που δημιουργούν τα προβλήματα και μέσα από την αναίρεσή τους. Αυτή η δεύτερη οπτική είναι βέβαια η οπτική που τείνουμε να μοιραζόμαστε όλοι μας. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν αισθανόμαστε μια λύπη είναι να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε το εξωτερικό ερέθισμα που φαίνεται να μας φέρνει τη λύπη. Αλλά επειδή τελικά παρατηρούμε ότι η λύπη μπορεί να φύγει στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, αλλά ξαναέρχεται υπό μια άλλη μορφή αργότερα, το ερώτημα γίνεται αν θα ήταν δυνατό μέσω της αυτογνωσίας να ξεπεράσουμε τις λύπες με ένα μόνιμο τρόπο.
 Ο άντρας στην αντιπαράθεση αυτή υποστηρίζει τη δεύτερη οπτική (ότι η πηγή της λύπης είναι εξωτερική), ενώ η γυναίκα την πρώτη (ότι οι δονήσεις της ψυχής μας δημιουργούν τις καταστάσεις της ζωής μας, κι ότι άρα η μόνη μόνιμη λύτρωση στηρίζεται στην αυτογνωσία). Η γυναίκα, που λέγεται Έστερ Χικς, μιλάει στον πρώτο πληθυντικό ("εμείς") -ενώ για τον εαυτό της μιλάει στον τρίτο ενικό, "η Έστερ"- γιατί μέσα από αυτήν μιλάνε κάποιοι πνευματικοί οδηγοί, στους οποίους έχει δοθεί το όνομα "Αβραάμ" (όχι ο βιβλικός Αβραάμ). Ωστόσο, αυτό δεν περιγράφεται από την Έστερ (και τον προσφάτως αποθανόντα σύζυγό της, τον Τζέρυ, που συνδεόταν κι αυτός με τα πνεύματα) ως τσάνελινγκ, γιατί η Έστερ δεν χάνει την επίγνωσή της, αλλά συντονίζεται με τα πνεύματα και εκφράζει συνειδητά αυτό που εκείνα θέλουν να πουν.
 Η ύπαρξη του Νόμου της Έλξης εκφράστηκε στο γνωστό βιβλίο και ταινία The Secret και η ιστοσελίδα της Έστερ λέει ότι ήταν η ίδια που έφερε τη γνώση αυτού του νόμου στη Δύση. Γνωστά ονόματα της σύγχρονης πνευματικότητας, όπως η Λουίζ Χέι (Louise Hay) και ο Δρ Γουέιν Ντάιερ (Dr. Wayne Dyer) έχουν υμνήσει το βάθος της σοφίας που η Έστερ Χικς εκφράζει συντονιζόμενη με τον Αβραάμ.
 Αν θέλετε, ΑΦΟΥ δείτε το βίντεο, να διαβάσετε το γραπτό κείμενο αυτών των υποτίτλων, μπορείτε να επιλέξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο
 http://www.youtubetranslations.gr/Law_of_Attraction_debate_Abraham_Hicks.htm όπου θα βρείτε και διάσπαρτους δικούς μου σχολιασμούς.
 
http://www.youtubetranslations.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου