Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ptyxio-2-naiNα μη αναγράφεται το θρήσκευμα στους απολυτήριους τίτλους σπουδών που παρέχουν τα γυμνάσια και τα λύκεια ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα προτείνει στην Ελλάδα να κάνει τις σχετικές αλλαγές. Η απάντηση της Κομισιόν δόθηκε σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.


Όπως αναφέρει ο ίδιος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από την Ελλάδα να αλλάξει την πρακτική της αναγραφής του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, αφού κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., αλλά και με τις διατάξεις της Οδηγίας 95/46/ΕΚ της Ε.Ε. «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής γνωστοποιούσε ότι «στους απολυτήριους τίτλους που απονέμουν τα Γυμνάσια και Λύκεια περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή ή της μαθήτριας», σημειώνοντας παράλληλα ότι υπήρξαν αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα.
http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου