Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ 1940

mpompostitsa-1-naiΈντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα και στην Αλβανία από την καταδικαστική απόφαση σε ένα ένα χρόνο φυλάκιση σε βάρος του προέδρου της "Ομόνοιας" Κορυτσάς Ναούμ Ντίσιου, γιατί έστησε μνημείο για τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν στην Κορυτσά το 1940.

"Διώκομαι πολιτικά και στοχεύουν να στραγγαλίσουν την ελεύθερη έκφρασή μου και να με υποδουλώσουν", λέει ο ίδιος. Και προσθέτει: "Η καταδίκη ήλθε μετά από την ενσυνείδητη τοποθέτησή μου στο θέμα της εθνικής ταυτότητας των Κορυτσαίων κατά την πρόσφατη απογραφή πληθυσμού".
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε προς την αλβανική πλευρά, ενώ καταγγελίες έκαναν η οργάνωση "ΟΜΟΝΟΙΑ", καθώς και τα ελληνικά κόμματα της Αλβανίας, "ΚΕΑΔ" και "ΜΕGA" . Απ' όλες τις πλευρές τονίζεται ότι οι πολιτικές δίκες στην Αλβανία σε βάρος μελών της ελληνικής μειονότητας, σκεπάζουν με πυκνή ομίχλη το δρόμο της χώρας προς την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Αν εκτελεστεί η δικαστική απόφαση του Εφετείου (αποδέχθηκε την ποινή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου) ο κ. Ντίσιο θα οδηγηθεί σήμερα στη φυλακή. Πάντως, δεν σκέφτεται να διαφύγει στην Ελλάδα.
 http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου