Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Βρέθηκε ο χώρος για το μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας

Τροπολογία με την οποία "ανοίγει ο δρόμος" για τη λειτουργία, στο χώρο του Ελαιώνα, λατρευτικού χώρου (τεμένους) για τους μουσουλμάνους που μένουν στην Αθηνα, κατατέθηκε στη Βουλή.

Το ισλαμικό τέμενος, η κατασκευή του οποίου αναβάλλεται για σχεδόν δύο δεκαετίες, προβλέπεται να λειτουργήσει "σε τμήμα δημοσίου κτήματος" της περιοχής του Ελαιώνα και ειδικότερα "σε υφιστάμενο κτίριο, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα", όπως αναφέρεται στην τροπολογία.


Για την ταχεία εκτέλεση του έργου, η ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του θα γίνει στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι σχετικές δαπάνες θα βαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Σε σχέση με τη διαχείριση του τεμένους μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, στην τροπολογία ορίζεται ότι η χρήση του παραχωρείται από το δημόσιο δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών", που συστάθηκε με νόμο του 2006.


www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου