Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τα τανκς στους δρόμους της Συρίας ανοίγουν πυρ στους διαδηλωτές

Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες σκότωσαν χθές οι συριακές δυνάμεις ασφάλειας ενώ τραυμάτισαν δεκάδες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, που ταυτόχρονα διαπιστώνουν «ευρεία στρατιωτική ανάπτυξη, ώστε να καμφθούν οι αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις στην κεντρική Συρία».


«Τα πυρά των δυνάμεων ασφάλειας έγιναν με βαρέα αυτόματα όπλα στις πόλεις Ταλμπισέχ και Ραστάν και σε μία σειρά από χωριά γύρω απ την Χομς», συμπληρώνει ο αυτόπτης μάρτυρας. μιλώντας τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Στην Ταλμπισέχ με πληθυσμό περίπου 60 χιλιάδων, οι στρατιώτες κάνουν έρευνες κατ' οίκον και συλλαμβάνουν, ενώ ακούγονται στον αέρα οι σφαίρες τους», αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας και συμπληρώνει «ακούγεται πως δέχθηκε τα πυρά των στρατιωτών ένα μικρό λεωφορείο με φοιτητές, που επιχειρούσαν να φύγουν απ την Ταλμπισέχ».

Μη κυβερνητικές πηγές έχουν αναφέρει έναν απολογισμό «περίπου 1.000 νεκρών διαδηλωτών» κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα, οι συλλήψεις έχουν φθάσει τις 10.000. Από την πλευρά τους, οι κυβερνητικοί έχουν αναφέρει τον θάνατο τουλάχιστον 120 στρατιωτών και αξιωματικών της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου