Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σπίτια με αχυροσκεπές στην Αγγλία

H Αγγλία είναι η μεγαλύτερη από τις χώρες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας. Πολλές φορές το όνομά της χρησιμοποιείται λανθασμένα αντί του ονόματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Πήρε το όνομά της από τους Άγγλους, ένα από τα φύλα τα οποία αρχικά κατοικούσαν στην Βόρεια Γερμανία και μετανάστευσαν στην Αγγλία κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ.. Από εκεί προέρχεται και η λατινική ονομασία Anglia. Η πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο, είναι και πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Αγγλία είναι γενέτειρα του ποδοσφαίρου, του σάντουιτς, του πυροσβεστήρα, της μηχανής τζέτ (Jet engine), του Διαδικτύου (ο εφευρέτης του World Wide Web είναι ο Βρετανός Tim Berners-Lee) και πολλών άλλων μεγάλων εφευρέσεων και ανακαλύψεων.

Επισκεφθείτε την Αγγλία και ανακαλύψτε μια χώρα μεγάλων αντιθέσεων και μοναδικής ποικιλoμορφίας, τόσο ως προς τις τοποθεσίες που θα επισκεφθείτε όσο και ως προς τους ανθρώπους που θα συναντήσετε. Όλες οι περιοχές στην Αγγλία είναι εύκολα προσβάσιμες αν σημείο αφετηρίας σας είναι η συναρπαστική πρωτεύουσα, το Λονδίνο, η οποία φημίζεται για τον πολιτισμό της, την πλούσια ιστορία και τα παραδοσιακά της δρώμενα, τα παγκοσμίου φήμης εστιατόρια και τα θέατρα.
Στη Βόρεια Επαρχία της Αγγλίας θα συναντήσετε λίμνες και βουνά, κάστρα, επιβλητικές ακτογραμμές και φημισμένους Εθνικούς Δρυμούς  που συνθέτουν τοπία απαράμιλλης γραφικότητας, σε συνδυασμό με τη μεσαιωνική πόλη του Γιορκ, το γεμάτο ζωή Μπλάκπουλ και το Μάντσεστερ, που φημίζεται σε όλο τον κόσμο για το ποδόσφαιρο του.
Αν κατευθυνθείτε νότια, θα αντικρίσετε ένα από τα πιο γαλήνια τοπία· ήσυχους επαρχιακούς δρόμους και υδάτινα μονοπάτια, αχανείς ελώδεις εκτάσεις στην ανατολική ακτή, το Στράτφορντ, τη γενέτειρα του Σαίξπηρ και την πανεπιστημιακή πόλη του Καίμπριτζ.
Η περιοχή νότια του Λονδίνου φημίζεται για τους περίτεχνους κήπους, τα ξηραντήρια λυκίσκου και τα αρχοντικά σπίτια, ενώ η νότια ακτή είναι ευρέως γνωστή για τις παραλίες και τα θέρετρά της, τις ιστορικές εμπορικές κωμοπόλεις και τις γοητευτικές καθεδρικές πόλεις του Ουίντσεστερ και του Σάλσμπουρι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο Στόουνχεντζ.
Στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου, η Δυτική Επαρχία και η απόκρημνη ακτή της Κορνουάλης προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες στους λάτρεις της ιστιοσανίδας, γραφικά χωριουδάκια με αχυροσκεπές στο Κότσγουoλντ, μηλίτη από το Σόμερσετ και γευστικές κούπες τσάι με πλούσια κρέμα στο Ντέβον.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου