Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Κυβερνοεπίθεση στη μεγαλύτερη αεροδιαστημική εταιρεία

H Lockheed Martin, η μεγαλύτερη αεροδιαστημική εταιρεία του κόσμου και μεγαλύτερος προμηθευτής αμυντικών συστημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έγινε στόχος μιας «σοβαρής και ανένδοτης» απόπειρας ηλεκτρονικής εισβολής, στην οποία όμως δεν υποκλάπηκαν ευαίσθητα δεδομένα.
Η εταιρεία διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι αντελήφθη «σχεδόν ακαριαία» την κυβερνοεπίθεση στις 21 Μαΐου και χάρη στα «επιθετικά αντίμετρα» που ενεργοποίησε, οι χάκερ δεν κατάφεραν να εισβάλλουν στο δίκτυο και δεν υπέκλεψαν δεδομένα της εταιρείας, των υπαλλήλων της ή των πελατών της.
Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι δεν αναμένει «οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες» από το περιστατικό ενώ σύμφωνα με πηγή του Reuters, οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να εισβάλλουν τόσο στα συστήματα της Lockheed Martin όσο και άλλων εργολάβων του αμερικανικού στρατού.
Το 2009, η Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι χάκερ, πιθανώς από την Κίνα, είχαν επανειλημμένα καταφέρει να υποκλέψουν δεδομένα για το F-35, ένα πρόγραμμα άνω των 380 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βασικό εργολάβο τη Lockheed Martin.
Σημειωτέον, ότι οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν το 2010 στα 45,8 δισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου